Novosti

 

O kampu s nekih dubrovačkih portala, a svaki je prenio vijest na svoj način:

 https://www.dulist.hr/clanovi-udruge-slatki-zivot-sudjelovali-na-zimskom-kampu-za-djecu-oboljelu-od-dijabetesa/629093/

 https://www.liberoportal.hr/zanimljivosti/zabava-i-druzenje-udruga-slatki-zivot-se-vratila-iz-zadra-nakon-uspjesno-organiziranog-14-zimskog-kampa-foto

 http://urednik.dubrovacki.hr/zupanija/dubrovnik/clanak/id/641807/djeca-udruga-slatki-zivot-oboljela-od-dijabetesa-proveli-se-u-zadru

 http://www.dubrovnikportal.com/novosti/udruga-slatki-zivot-u-14-zimskom-kampu-za-djecu-oboljelu-od-dijabetesa-i-njihove-roditelje/?cn-reloaded=1

 

 Zajedno protiv dijabetesa u Boriku 02. – 05. 01. 2020. godine
Falkensteiner Resort Borik
https://www.falkensteiner.com/hr/hotel/borik

Resort Borik se nalazi 3,5 km od povijesne jezgre Zadra. U resortu se nalaze hoteli Club Funimation Borik, Adriana i Donat. Ispred hotela se pruža lijepo uređeni cvjetni park i duga pješčana plaža. 
Uključene usluge
•    Noćenje u dvo/trokrevetnim sobama
•    Puni pansion nudi bogati doručak, buffet ručak i večeru, te uključuje pića za vrijeme obroka (lokalno pivo i vino, voda, bezalkoholna pića, kava, čaj)
•    Neograničeno korištenje hotelskih sadržaja: Acquapura Thalasso & SPA Centar Borik sadrži unutarnji bazen, fitness centar, sobu za gimnastiku, finsku saunu, tursku saunu, vanjski whirlpool, prostorije za opuštanje, prostorije za tretmane (tretmani se posebno plaćaju-odobreni popust na masaže 30% od ukupne cijene), ležaljke na bazenu
•    Besplatan WiFi
Wellness i fitness u resortu Borik
 
Acquapura Thalasso & Spa Centar Borik je wellness na preko 2000 m2. Kompleks sadrži područje za wellness (oko 1000 m2), kompleks saune (450 m2), područje natkrivenog bazena s prostorijama za odmor (550 m2), fitness centar (140 m2) i prostoriju za gimnastiku (120 m2 ). 
 
Sadržaji SPA centra: finska sauna, turska sauna, bazen (zatvoreni), Kneipp terapija, whirpool s toplom vodom na otvorenom, vodeni kreveti, soba za odmor, masaže, pedikura, manikura i ostali tretmani.

Sport i rekreacija u resortu Borik
 
Korištenje vanjskog i unutarnjeg bazena, cardio-fitness, sauna, Kneipp terapija, vodeni tunel, vodeni kreveti, aerobik, odbojka na pijesku, stolni tenis, nogomet, sportska natjecanja i dječji animacijski program.

Večernji program:
U Baru Hotela ili obližnjim lokalima.


Četvrtak, 02.01.2020.

Polazak u 07.00 sati ispred Jugova bazena!

12:30 - Check in
13:00 - Ručak
14:00 – 19:00 - Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica   
19:30 - 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Petak, 03.01.2020.

Doručak – Restoran Hotela

10.00-12:30  - Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
13:00-14:00 – Ručak
14:00 – 19:00  Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
19:30 – 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Subota, 04.01.2020.

Doručak – Restoran Hotela

10.00-12:30  - Druženje sa Zadranima animaciju za djecu u prostoru igraonice ili na dječjem igralištu, a za roditelje radionica na temu: Život s dijabetesom
12:30-14:00 – Zajednički ručak
14:00 – 19:00  Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
19:30 – 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Nedjelja, 05.01.2020.

Doručak – Restoran Hotela

09:00 – Chek out, odlazak na sv. misu u Samostan svetog Frane  i šetnja Zadrom
12:30 – 14:00 – Ručak

Dolazak doma u večernjim satima.

Troškove prijevoza i boravka snosi Udruga!!!!!!!

05. listopada - subota

07.00 = polazak iz Dubrovnika za Omiš (ispred Jugova bazena);

U organizaciji Dijabetičkog društva Omiš predviđen je slijedeći program:

10.30-11.00 = dolazak sudionika na parkiralište hotela Plaža;
11.00-11.30 = prigodni domjenak i pozdravni govori;
11.30-14.00 = obilazak grada Omiša uz stručne vodiče, te organizirani odlazak autobusima u Svetište sv. Leopolda Bogdana Mandića - Zakučac;
14.00-15.30 = ručak u hotelu Plaža po principu švedskog stola koji uključuje hladna i topla predjela, mesne i riblje menije, priloge, salate i desert;
15.30-17.00 = XXIII. sjednica koordinacije udruga dijabetičara Dalmacije;
15.30-17.30 = predavanje za sudionike Koordinacije, osvježenje, a za najmlađe igraonica i
iza 18.00 = odlazak sudionika

U našoj organizaciji predviđen je slijedeći program:

19.00 = dolazak u Tučepe i smještaj u Hotelu

20.00 = večera

21.30 = održavanje redovne godišnje izvještajne Skupštine i zajedničko druženje

06. listopada - nedjelja

08.00 = buđenje

08.30 = doručak

09.30 = slobodno vrijeme (obilazak, razonoda, sportske aktivnosti, sveta misa)

13.00 = rođendanski ručak

15.00 = povratak doma

Dragi članovi,

prošlo je četrnaest godina od osnutka Udruge. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo nizom akcija uspjeli ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja u Općoj bolnici Dubrovnik. Danas ukupno brojimo 123 člana.

Godinu smo započeli u Vodicama od 03. do 06. siječnja u hotelu Olympia, u uspješno organiziranom 12. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Vodicama. Krenuli smo ujutro 03. siječnja 2018. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz drugih dijabetičkih udruga Lijepe naše. Sveukupno nas je bilo 65-oro.  Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme. Dobrim raspoloženjem i druženjem  prepustili se zajedničkim trenucima.
U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje ćemo se otvorenim pismom obratiti nadležnim Ministarstvima i Zavodu.
Manja djeca su sudjelovala u likovnoj radionici, zajedno s mamama i tetom Anom.
Malo starija djeca su koristila prostore fitness centra za aktivnosti, nakon nagomilanih školskih obaveza, a svakodnevno su susretali vršnjake Hrvatske juniorske košarkaške reprezentacije.
Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku,  druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom. Organizirali su za nas razgledavanje grada i prekrasnih Tvrđava Barone i Sv. Mihovil.
Svaku večer smo imali zabavni program u prostorima konobe Hotela i družili se do dugo u noć. Za rastanak i spavanje smo pjevali Zoru bilu.
Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

U Zadru se 28. travnja održala XXI. Koordinacija dalmatinskih dijabetičkih udruga i  Susret dijabetičara Dalmacije. U Hotelu Kolovare smo se okupili u jutarnjim satima i nakon prigodnog domjenka uputili u obilazak grada uz pratnju turističkih vodiča. U istom vremenu je održana XXI. sjednica koordinacije dalmatinskih dijabetičkih udruga na kojoj je prezentirana primjena Nacionalnog programa zaštite od šećerne bolesti u razdoblju 2015.-2020. godina, informacije o stanju u Hrvatskom savezu dijabetičkih udruga i svakodnevnim problemima dijabetičara. Naša zbilja su  učestala i kontinuirana smanjivanja prava na zdravstvenu zaštitu, pravo na  pomagala i lijekove, a isto će dovesti do katastrofalnih posljedica za oboljele, njihove obitelji,  zdravstveni sustav, ekonomski sustav i  cijelu zemlju.
Unatoč mnogobrojnim problemima koji tište dijabetičku zajednicu, domaćini iz Udruge Cukrići organizirali su zabavni program, te animatore za djecu i na taj način sve probleme “stavili u drugi plan”.
Slijedećem XXII. susretu dijabetičara Dalmacije, u listopadu 2018. godine, mi ćemo biti domaćini i organizirati program u našem Gradu i tome se iskreno veselimo.
Priključili smo se održavanju manifestacije Dani otvorenih vrata udruga, koja se ove godine bio od 24. do 26. svibnja, a mi smo pozvali sugrađane na posjet naših web stranica  www.udruga-slatki-zivot.hr, jer su nam prostori u izgradnji, pa na ovaj način smo predstavili svoj rad i projekte financirane iz javnih izvora.
Udruga je jedan od pokretača i promotor aktivnosti  za uvođenje aparata za kontinuirano mjerenje glukoze (CGMS) na listu ortopedskih pomagala HZZO, pa smo nakon 2500 trakica za mjerenje GUK-a za djecu do 18 godina, zajedno s drugim dijabetičkim udrugama u Republici Hrvatskoj i u tome uspjeli i od 16.08.2018. godine ovaj uređaj je na Listi.

XXII. Koordinacija i Susret dijabetičara Dalmacije održana je u Dubrovniku 07. listopada u organizaciji udruge Slatki život. Program je okupio preko 200 sudionika iz osam dalmatinskih dijabetičkih udruga. U jutarnjim satima u Restoranu Mimoza počeo je program, a otvorio ga je Pročelnik UO za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, koji je pozdravio okupljene u ime Grada Dubrovnika i istaknuo kako je Grad uvijek bio partner Udruzi, te da se nada da će se u nadolazećem razdoblju zadržati iste smjernice.
Koordinator dijabetičkih udruga Dalmacije Branko Lulić istaknuo je ciljeve ovih susreta, a kroz koje se svi članovi udruga informiraju o novostima u svijetu dijabetesa, a upoznaju se i ljepote od Zadra do Dubrovnika.
Nakon brze marende, slijedio je đir dalmatinskih dijabetičara s vodičima po Gradu i izlet na Lokrum, a članovi Udruge Slatki život održali su redovnu izvještajnu godišnju Skupštinu i  usvojili izvješća za prethodno razdoblje i plan rada za naredno razdoblje.
Nakon povratka i ručka u Restoranu Mimoza sudionici Susreta su nastavili istraživati     prošlost, sadašnjost, kulturu i tradiciju Dubrovnika na Gradskim zidinama i tvrđavi Lovrijenac.
Na radnom sastanku XXII. Koordinacije razgovaralo se kroz više točaka o potrebnim mjerama za bolju edukaciju bolesnika i boljoj prevenciji komplikacija dijabetesa. Mjerodavnima će se uputiti dopisi sa našim zahtjevima, a koji su opravdani i u konačnici će voditi smanjivanju troškova Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, a na koje sada odlazi više od 4 milijarde kuna.
U kasnim popodnevnim satima slijedio je rastanak na Pilama i pozdrav do narednog susreta.

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, koji se obilježava 14. studenog ispred palače Sponza u organizaciji Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, Službe za patronažu DZ Dubrovnik,  i Udruge Slatki život održali smo akcija mjerenja šećera u krvi i tlaka, procjene rizika za razvoj dijabetesa, podjela promotivnih materijala i savjeti o pravilnoj prehrani. Kako bi upozorili sugrađane na opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti, članovi Udruge Slatki život u suradnji s učiteljicom Snježanom Viteškić i učenicima 1.a razreda OŠ Marina Getaldića ispred Luže i na Stradunu plavim balonima pravili krugove. Plavi krug znak je jedinstva globalne dijabetičke zajednice kao odgovora na pandemiju šećerne bolesti.

Sve naše aktivnosti bile su medijski popraćene od lokalnih radijskih postaja, portala i Dubrovačke televizije.

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Zadru, u hotelu Club Funimation Borik, u uspješno organiziranom 13. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp smo nazvali Zajedno protiv dijabetesa u Boriku. Krenuli smo rano ujutro 03. siječnja 2019. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika, otoka Mljeta, Metkovića i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba, Splita i Ogulina.  Tijekom putovanja i boravka pratilo nas je lijepo vrijeme.

Animacijski tim Hotela kroz zabavne programe u Falky Landu brinuo se za sportske aktivnosti, zabavu, akciju i razonodu, a u wellness i fitness centru djeca i roditelji su koristili  vodene aktivnosti za opuštanje od svakodnevnih životnih izazova.

Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Udruge Cukrići iz Zadra i Šibenskog dijabetičkog društva na zajedničkom ručku, druženju i dijeljenju životnih iskustava s dijabetesom.

U prostorima Hotela organizirali smo radionicu na temu uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece, a nakon koje smo se otvorenim pismom obratili nadležnim Ministarstvima i Zavodu.

O aktivnostima Udruge čitajte na WEB stranicama udruge www.udruga-slatki-zivot.hr i facebook profilu.

Sve vas najljepše pozdravljam,

                                                                           Željko Jaković, predsjednik udruge
                                        
Godišnju članarinu za 2019. godinu u iznosu 50,00 kn uplatite na IBAN udruge HR8824840081102653928.

 

Zajedno protiv dijabetesa u Boriku 03. – 06. 01. 2019. godine
Falkensteiner Resort Borik
https://www.falkensteiner.com/hr/hotel/borik

Resort Borik se nalazi 3,5 km od povijesne jezgre Zadra. U resortu se nalaze hoteli Club Funimation Borik, Adriana i Donat. Ispred hotela se pruža lijepo uređeni cvjetni park i duga pješčana plaža. 
Uključene usluge
•    Noćenje u dvo/trokrevetnim sobama
•    Puni pansion nudi bogati doručak, buffet ručak i večeru, te uključuje pića za vrijeme obroka (lokalno pivo i vino, voda, bezalkoholna pića, kava, čaj)
•    Neograničeno korištenje hotelskih sadržaja: Acquapura Thalasso & SPA Centar Borik sadrži unutarnji bazen, fitness centar, sobu za gimnastiku, finsku saunu, tursku saunu, vanjski whirlpool, prostorije za opuštanje, prostorije za tretmane (tretmani se posebno plaćaju-odobreni popust na masaže 30% od ukupne cijene), ležaljke na bazenu
•    Besplatan WiFi
Wellness i fitness u resortu Borik
 
Acquapura Thalasso & Spa Centar Borik je wellness na preko 2000 m2. Kompleks sadrži područje za wellness (oko 1000 m2), kompleks saune (450 m2), područje natkrivenog bazena s prostorijama za odmor (550 m2), fitness centar (140 m2) i prostoriju za gimnastiku (120 m2 ). 
 
Sadržaji SPA centra: finska sauna, turska sauna, bazen (zatvoreni), Kneipp terapija, whirpool s toplom vodom na otvorenom, vodeni kreveti, soba za odmor, masaže, pedikura, manikura i ostali tretmani.

Sport i rekreacija u resortu Borik
 
Korištenje vanjskog i unutarnjeg bazena, cardio-fitness, sauna, Kneipp terapija, vodeni tunel, vodeni kreveti, aerobik, odbojka na pijesku, stolni tenis, nogomet, sportska natjecanja i dječji animacijski program.

Večernji program:
U Baru Hotela ili Famous baru u petak živa muzika, a u subotu DJ, više na:
http://famous.adria-bars.hr/.


Četvrtak, 03.01.2019.
12:30 - Check in
13:00 - Ručak
14:00 – 19:00 - Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica   
19:30 - 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Petak, 04.01.2019.
Doručak – Restoran Hotela
10.00-12:30  - Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
13:00-14:00 – Ručak
14:00 – 19:00  Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
19:30 – 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Subota, 05.01.2019.
Doručak – Restoran Hotela
10.00-12:30  - Druženje sa Zadranima animaciju za djecu u prostoru igraonice ili na dječjem igralištu, a za roditelje radionica na temu: Uskraćivanja prava dijabetičara na liječenje i prava roditelja na skrb djece
12:30-14:00 – Zajednički ručak
14:00 – 19:00  Slobodno vrijeme za odmor, šetnju, Spa ili Fitness dvoranu, za djecu igraonica
19:30 – 21:00 – Večera
21:30 – 00:00 – Zabavni program

Nedjelja, 06.01.2019.
Doručak – Restoran Hotela
09:00 – odlazak na sv. misu u Samostan svetog Frane  i šetnja Zadrom
13:00 – 14:00 – Ručak
14:30 - Check out

PROGRAM OBILJEŽAVANJA
SVJETSKOG DANA DIJABETESA za 2018. godinu
u suradnji Zavod za javno zdravstvo DNŽ, patronažne sestre Doma zdravlja Dubrovnik, Medicinske škole i Udruge Slatki život

Svjetski dan šećerne bolesti – World Diabetes Day (WDD) najveća je kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti u svijetu koja se svake godine obilježava 14. studenog. Međunarodna dijabetička Federacija (International Diabetes Federation, IDF) i Svjetska zdravstvena organizacija pokrenule su ovu kampanju još 1991. godine kao odgovor na sve izraženiji, rastući problem šećerne bolesti i opterećenja koje ona predstavlja na pojedince, njihove bližnje i društvo u cjelini.
Tema Svjetskog dana dijabetesa za 2018. i 2019. godinu je Obitelj i dijabetes. Ovim se želi podići svjest o utjecaju koji dijabetes ima na cijelu obitelj, te promicati ulogu obitelji u samozbrinjavanju, skrbi, prevenciji i edukaciji o dijabetesu.
Već tradicionalno u našem Gradu kroz razne manifestacije obilježavamo ovaj dan, a s ciljem upozorenja naših sugrađana na opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti. Stoga pozivamo Vas pridružite se:

AKCIJI MJERENJA ŠEĆERA U KRVI I TLAKA ISPRED PALAČE SPONZA dana 14. studenog (srijeda) od 10.00 – 12.00 sati.
Organizirat ćemo javno mjerenje šećera u krvi i tlaka za naše sugrađane i goste.
ČLANOVI UDRUGE U SURADNJI S UČENICIMA OŠ MARINA GETALDIĆA ispred Luže i na Stradunu plavim balonima pravit će krugove i dijelit letke.
RADIONICA ZA ČLANOVE UDRUGE SLATKI ŽIVOT u dvorani Zavoda za javno zdravstvo DNŽ 13. studenog (utorak) u 17 sati na temu:
 "Abbott Diabetes Care- Pouzdan partner pacijentima na inzulinskoj terapiji"
"Pravilno korištenje uređaja FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System Reader za samokontrolu glukoze u krvi"
 

Copyright © 2016 Udruga Slatki život

Pretraživanje

Please publish modules in offcanvas position.