Mijenjamo dijabetes u Termama Tuhelj

Ove zimske praznike djeca i roditelji proveli su četiri dana u Termama Tuhelj u uspješno organiziranom 10. zimskom kampu za djecu oboljelu od dijabetesa. Kamp smo nazvali Mijenjamo dijabetes u Termama Tuhelj. Krenuli smo rano ujutro 07. siječnja 2016. godine, autobusom, i okupili članove s područja Konavala, Župe Dubrovačke, Grada Dubrovnika i otoka Korčula, a s nama su bili i prijatelji iz Zagreba i Splita. Nakon izlaska iz tunela sv. Rok naša snježna bajka je počela, a nastavila se u Tuhelju.

Nakon jutarnjeg buđenja, davanja inzulina i doručka slijedile su aktivnosti. Osim kupanja i igrama na bazenu, djeca su se veselila zimskim radostima. Uskoro smo svojim dobrim raspoloženjem otopili snijeg i led i dali se na posao. Imali smo mnoštvo sadržaja u vezi s dijabetesom. Uspješno smo održali dvije radionice:

1. Recimo NE pušenju i NE alkoholu, te jednoglasno poslali svoju poruku

2. Antidijabetes učinci soka aronije OPG Medić

Večer smo ostavljali za druženje i analizu dana. Djeca su upoznala svoje vršnjake iz drugih krajeva Republike Hrvatske, a zajedno smo pjevali u karaokama. Organizirali smo svečanu večeru u dvorcu Mihanović, a kojega su sagradili u 18.stoljeću grofovi Erdödy, a isti je zalogom prešao u ruke bana Josipa Brigljevića, muža sestre pjesnika Antuna Mihanovića. Ovom prigodom pridružili su nam se članovi Zaprešićkog dijabetičkog društva.

U povratku, u nedjelju 10. siječnja 2016. godine, nazočili smo nedjeljnoj Svetoj misi u Zagrebačkoj katedrali, slavili krštenje Isusovo, zahvalili Gospodinu i odali poštovanje našem blaženiku Alojziju Stepincu. Ovim kampom smo ponovno oživjeli naš trokut Dbg-St-Zg u borbi protiv dijabetesa. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Put i boravak financiran iz Proračuna Grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, Raiffeisenbank Austria  d.d., Nova TV d.d., drugih donatora i roditelja udruge, a svima od srca zahvaljujemo.

Dubrovački portali o nama