Svjetski dan dijabetesa 14.11.2018.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA
SVJETSKOG DANA DIJABETESA za 2018. godinu
u suradnji Zavod za javno zdravstvo DNŽ, patronažne sestre Doma zdravlja Dubrovnik, Medicinske škole i Udruge Slatki život

Svjetski dan šećerne bolesti – World Diabetes Day (WDD) najveća je kampanja podizanja svijesti o šećernoj bolesti u svijetu koja se svake godine obilježava 14. studenog. Međunarodna dijabetička Federacija (International Diabetes Federation, IDF) i Svjetska zdravstvena organizacija pokrenule su ovu kampanju još 1991. godine kao odgovor na sve izraženiji, rastući problem šećerne bolesti i opterećenja koje ona predstavlja na pojedince, njihove bližnje i društvo u cjelini.
Tema Svjetskog dana dijabetesa za 2018. i 2019. godinu je Obitelj i dijabetes. Ovim se želi podići svjest o utjecaju koji dijabetes ima na cijelu obitelj, te promicati ulogu obitelji u samozbrinjavanju, skrbi, prevenciji i edukaciji o dijabetesu.
Već tradicionalno u našem Gradu kroz razne manifestacije obilježavamo ovaj dan, a s ciljem upozorenja naših sugrađana na opasnost od neotkrivene i neregulirane šećerne bolesti. Stoga pozivamo Vas pridružite se:

AKCIJI MJERENJA ŠEĆERA U KRVI I TLAKA ISPRED PALAČE SPONZA dana 14. studenog (srijeda) od 10.00 – 12.00 sati.
Organizirat ćemo javno mjerenje šećera u krvi i tlaka za naše sugrađane i goste.
ČLANOVI UDRUGE U SURADNJI S UČENICIMA OŠ MARINA GETALDIĆA ispred Luže i na Stradunu plavim balonima pravit će krugove i dijelit letke.
RADIONICA ZA ČLANOVE UDRUGE SLATKI ŽIVOT u dvorani Zavoda za javno zdravstvo DNŽ 13. studenog (utorak) u 17 sati na temu:
 "Abbott Diabetes Care- Pouzdan partner pacijentima na inzulinskoj terapiji"
"Pravilno korištenje uređaja FreeStyle Libre Flash Glucose Monitoring System Reader za samokontrolu glukoze u krvi"